Over mij

Angela de Groot geboren te Meppel en opgegroeid in Zwolle.

Het begon in de jaren ’70, ik zat op een fotoclub en maakte veel zwart/wit foto’s die ik in mijn eigen doka afdrukte.

Door verhuizingen, werk en kinderen is het er niet meer van gekomen en heeft het jaren stil gelegen. Tot 2018, toen begon het weer te kriebelen en wilde ik weer met fotografie beginnen. In die tussenliggende periode is er veel veranderd in de fotografie en ben ik me gaan verdiepen in de wereld van de digitale fotografische technieken.
Ik raakte helemaal enthousiast van de vele mogelijkheden en ben ermee aan de slag gegaan en sindsdien niet meer opgehouden.

De inspiratie haal ik uit de dingen om me heen waar mijn aandacht door getrokken wordt. De beelden die ik hiervan maak bewerk ik op de computer.
Vaak is het niet meer mogelijk om het onderwerp nog te herkennen, al het herkenbare heb ik eruit gehaald. Ook als ik geen onderwerp heb, creëer ik zelf een beeld, de variatie is divers.
Ook ben ik gefascineerd door de schoonheid  van gehavende, doorleefe objecten.

In de abstracte fotografie kan ik experimenteren en me concentreren op kleur, vorm en lijnen. Ik volg mijn gevoel en kom tot verrassende resultaten.

Wat ik met mijn foto’s wil uitstralen is het mee bewegen met het leven. Het ene moment vrolijk en uitbundig en het volgende moment rust en bezinning.

Elke foto geeft ruimte voor eigen interpretatie. Het is aan de kijker deze ruimte in te vullen met het gevoel dat opkomt.
De foto’s zijn voorzien van het copyright teken.

De afbeeldingen op deze site mogen niet gebruikt worden zonder schriftelijke toestemming van de kunstenaar.
Angela de Groot 
Ontwerp door ontwerpwebsites.nl
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram